Onze verpleegafdelingen

Ons ziekenhuis biedt jou de kans om als verpleegkundige samen met een gemotiveerd team optimale zorg voor onze patiënten te leveren. Uit ons patiënttevredenheidsonderzoek blijkt dat patiënten ons gemiddeld waarderen met een 8.5 en dat kan natuurlijk #nietzonderjullie.

Als verpleegkundige op onze verpleegafdelingen in het Antoni van Leeuwenhoek speel jij een belangrijke rol in de vervulling van onze missie. Jij bent namelijk in alle stadia van zorg en behandeling betrokken bij de patiënt en je bent het aanspreekpunt voor de patiënt en diens naasten.

De laag tot hoog complexe zorg die wij binnen ons ziekenhuis verlenen bestaat uit de zorg voor patiënten die chemo- of immuuntherapie krijgen, patiënten die chirurgische behandelingen ondergaan en uit zorg voor patiënten die voor pijnbestrijding komen. Als verpleegkundige ben je zowel verantwoordelijk voor de technisch verpleegkundige kant van het vak als de psychosociale begeleiding van onze patiënten en hun familie, welke onder andere vorm krijgt door multidisciplinair overleg en casusbesprekingen.

Als verpleegkundige maak je als vast teamlid onderdeel uit van één van onze 3 verpleegafdelingen, te weten één van onze twee chirurgische afdelingen of de interne afdeling. In totaal zijn op onze verpleegafdelingen ruim 275 (oncologie)verpleegkundigen (in opleiding), negen teamleiders en twee afdelingshoofden werkzaam, zij krijgen daarbij ondersteuning van zorg- en afdelingsassistenten, plus secretariaat- en beleidsmedewerkers.

Maak kennis met onze collega's

Karolina Limanow
Verzorgende niveau 3

‘Ik werk sinds 2007 in het AVL. Ik ben begonnen bij de schoonmaak en leerde op deze manier de 5e etage kennen. Vanuit daar ben ik doorgegroeid naar afdelingsassistent. Gevolgd door een opleiding als verzorgende niveau 2 en half juli krijg ik mijn diploma voor verzorgende niveau 3. Het AVL heeft mij kansen geboden om te groeien.

Wat mijn werk op de vijfde etage zo bijzonder maakt is dat collega’s heel behulpzaam zijn en collegiaal. Als je iets vraagt dan doen ze dat met plezier.’

Charlotte Kreuger
Oncologieverpleegkundige

‘Ik werk op afdeling 5B, waar tumorgericht wordt gewerkt. Hier worden patienten met een longtumor in alle fases van de ziekte behandeld. De combinatie van interne en chirurgische zorg spreekt mij erg aan. Er is veel aandacht voor psychosociale zorg. Ik werk, nu 5 jaar, in dit betrokken team. We hebben zorg voor zowel de patient als voor elkaar.’

Hebe van de Water
Oncologieverpleegkundige

‘Ik werk nu drie jaar in het AVL en heb na mijn opleiding tot oncologieverpleegkundige gekozen voor afdeling 5c. Op deze afdeling worden patienten met een tumor in het hoofd-hals gebied behandeld.

Ik heb gekozen voor deze afdeling omdat er een mooie mix is van interne en chirurgische zorg. De diversiteit van behandelingen, de patientencategorie en het leuke team hebben gemaakt dat ik heb gekozen voor 5c.’

Fleur Hobelman
Trainee verpleegkundige

‘Ik werk sinds maart in het AVL. Na het afronden van mijn opleiding verpleegkunde kwam dit traineeship precies op het goede moment. De oncologie heeft mij altijd aangetrokken, maar ik heb nog niet veel ervaring. Dit traineeship biedt mij de kans om mij verder te mogen ontwikkelen.

Ik krijg goede begeleiding en voel me helemaal op mijn plek op 5A. Naast dat er tijd is om mij te begeleiden valt het mij op dat de begeleiding van de patient in zijn ziekteproces hoge prioriteit heeft.’

Eveline
Verpleegkundige

Mijn naam is Eveline. Ik ben 25 jaar oud en inmiddels 3 jaar verpleegkundige.

Ik werk sinds april in het AVL op de afdeling gynaecologie (6C). Hier heb ik het ontzettend naar mijn zin. Dit komt mede door de warme ontvangst van collega’s. Momenteel ben ik voorwerker. Dit houdt in dat ik wat ervaring en kennis op doe alvorens ik ga beginnen aan de opleiding tot oncologieverpleegkundige. De opleiding duurt 1 jaar, waarbij je van (extra) kennis wordt voorzien op de werkvloer en aan de hand van lesdagen. Ook krijg je de mogelijkheid om met verschillende disciplines mee te lopen en ingrepen/operaties bij te wonen zodat je uiteindelijk als een goed opgeleide (oncologie)verpleegkundige aan de slag kan.

Ruth
Oncologieverpleegkundige

Ik zal mij even voorstellen. Ik ben Ruth en werk nu ruim 2 jaar in het Avl. Daarnaast heb ik ook de oncologie opleiding afgerond. Nu werk ik al een tijdje vast op de chirurgie afdeling. Daarnaast ben ik

sinds kort aandachtsvelder voor het aandachtsgebied wond-stoma op de afdeling. Op de hele zesde etage liggen er complexe wonden en krijgen patiënten stoma’s. Jij komt er dan bij als consult en maakt een beleid, en kom regelmatig langs bij patiënten. Dit is vaak in overleg met de wond/stoma poli. Je begeleid patiënten en familie om te leren omgaan met een stoma, tot aan het ontslag en het bestellen van materialen. Dit maakt 1 dag per week op de afdeling voor mij een leuke afwisseling in mijn werk. Ik vind het juist leuk om weer van alles te leren en meer diepgang in mijn werk te zoeken.

Nick Brantjes
Oncologieverpleegkundige

Mijn naam is Nick Brantjes en ik werk sinds november 2019 als oncologie verpleegkundige in het AVL. Ik werk op de afdeling urologie, maar we zien ook vaak chirurgische- en gynaecologische patiënten op de afdeling verschijnen. Dit maakt het werk interessant en dynamisch. Niet alleen het werk is leuk, maar ook het team. Er hangt een fijne en positieve sfeer op de afdeling tussen verpleegkundige en artsen, waarin mensen zich veilig voelen en gesteund. We helpen elkaar en leren van elkaar. 

Anouk
Oncologieverpleegkundige

Laat ik mij even voorstellen. Ik ben Anouk, 27 jaar en nu 3 jaar werkzaam op de 6B en 5 jaar in het Avl. Door middel van het traineeship en oncologieopleiding die ik heb gevolgd binnen het AVL heb ik mijn oncologische kennis verruimd, maar lag mijn hart toch bij de 6b. Maar wat maakt het werken op de 6b nou zo leuk? De 6B specialiseert zich niet alleen op gastro enterolosgische chirurgie maar ook op het behandelen van patiënten met radio activiteit. Dit zorgt voor een leuke afwisseling tussen specialisme interne en chirurgie. Naast dit werk houd ik mij ook nog bezig met de groei van verpleegkundigen in het meerjarige project van verpleegkundig leiderschap en zet in mij in voor de leuke team uitjes van de afdeling. Wil je meer weten, stel je vragen gerust!

Wil je meer weten? Volg dan de mini-workshop door Kim van Leijen

Bij behandelingen voor kanker kunnen regelmatig levensbedreigende situaties ontstaan. Kim neemt je mee in een zoektocht hoe je het beste een patiënt met een sepsis op een snelle wijze kunt herkennen en wat de juiste interventies zijn om in te zetten. Zij heeft hiervoor een escaperoom ontwikkeld als werkvorm. Het leren is daardoor leuk en inspirerend en de lesstof blijft beter hangen. De AVL Academie helpt alle vakdocenten in het gebruik van interactieve werkvormen, waardoor onze opleidingen niet alleen inhoudelijk, maar ook op didactisch vlak excellent zijn.

Livechat van 11.00 – 12.30 uur of 14.30 – 16.00 uur met Suzanne, Frederike of Denise

Neem een kijkje op onze verpleegafdelingen: