Patiënten komen op onze Polikliniek voor hun eerste afspraak, second opinion, sneldiagnostiek traject of ze hebben een vervolgafspraak. Onze polikliniek bestaat uit een front- en backoffice.

Back office

Op de back office houd jij je bezig met het inplannen van complexe (vervolg)afspraken. Je hebt hier geen face-to-face patiëntencontact maar spreekt patiënten, hun naasten en externe zorgverleners wel via de telefoon of per e-mail. Meerdere dagdelen per week beheer jij de telefoon. Patiënten bellen jou dan voor het maken, verzetten of wijzingen van afspraken of met vragen over hun dossier. Ook sta je patiënten te woord met medische klachten. Elke patiënt en dus ook elk telefoontje is anders!

Daarnaast heb je een coördinerende rol in het verwerken van nieuwe verwijzingen naar ons ziekenhuis. Hier doen wij een beroep op jouw communicatieve en administratieve vaardigheden. Jij informeert namelijk de patiënt over dit proces en zorgt ervoor dat alle benodigde informatie kan worden aangeboden aan de specialist ter beoordeling. Na een positieve beoordeling informeer je opnieuw de patiënt en begint het puzzelen. Aan jou de uitdaging om tot een goede planning te komen die binnen de wens van de patiënt en de aanvraag van de arts past!

Front office

De functie op de front office is een balie functie. Hierbij heb je direct contact met de patiënten en ben je vaak hun eerste aanspreekpunt in het ziekenhuis. Dit is een bijzondere rol, want patiënten kunnen hun afspraak erg spannend vinden. Gelukkig treffen ze dan jou; jij stelt ze op hun gemak, regelt de aanmelding en voert metingen uit. In sommige gevallen ondersteun je ook in de spreekkamer bij een kleine ingreep.

Na afloop van de afspraak komen de patiënten weer bij jou terug en zorg jij dat er nieuwe afspraken gepland worden. Je bereid de patiënten voor op een eventuele behandeling en zorgt dat ze goed geïnformeerd naar huis gaan. Wanneer je geen patiëntencontact hebt ondersteun je de specialisten door er voor te zorgen dat de behandelkamers op orde zijn.

Chat met Lizet den Ruijter, teamleider Polikliniek 

Ik werk nu 5 jaar als teamleider op de Polikliniek en ik sta vandaag klaar om al jouw vragen te beantwoorden!

 

Chat met Lizet

Samenwerking
Op de Polikliniek werk je samen met verpleegkundig specialisten, artsen en collega’s van andere planningsafdelingen om de best mogelijke zorg te bieden aan onze patiënten. Dit vraagt om goede onderlinge samenwerking en afstemming met elkaar. Daarom komen medewerkers van alle teams rondom een tumorgroep regelmatig samen om de specialisten en de patiënt optimaal te ondersteunen.

De samenwerking met medisch studenten zorgt voor een fijne dynamiek op de werkvloer.  Als student is dit een functie die bij uitstek goed aansluit bij jouw studie, waarbij je kennismaakt met casussen binnen de oncologie en waarbij je contact kan leggen met verschillende specialisten.

Ontwikkeling staat bij ons hoog in het vaandel. We organiseren met regelmaat medisch inhoudelijke scholingen en vaardigheidstrainingen om je te ondersteunen bij het uitvoeren van je werkzaamheden.

Neem een kijkje op de afdeling: