Welkom op de pagina van de operatieafdeling van het Antoni van Leeuwenhoek. Wij hopen via deze weg een goed beeld te geven over onze afdeling.

De operatieafdeling in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis is een hypermoderne afdeling waar de allernieuwste technieken en apparatuur behoren tot de standaard. We lopen voorop in de innovatie op het gebied van chirurgische oncologie en we kunnen ons meten met topklinische centra in Europa.  Tot de specialismen behoren de algemene chirurgie, gynaecologie, urologie, reconstructieve chirurgie, hoofd hals chirurgie en robot chirurgie. Op de operatieafdeling werken we als één team aan een onbescheiden missie: kanker niet langer een dodelijke ziekte te laten zijn.

Op dit moment zijn er 10 operatiekamers in bedrijf. In de nabije toekomst wordt dit aantal verder uitgebreid naar 12 operatiekamers. Wij voeren gemiddeld meer dan 7000 operaties per jaar uit. Dit doen wij met een team van meer dan 200 enthousiaste collega’s. 

De werksfeer is erg goed, het is informeel. We hebben een leuk team, een goede mengelmoes van alle leeftijden. Iedereen wordt bij de voornaam genoemd, ongeacht je functie kun je elkaar gewoon aanspreken. Tijdens de operaties werken we hard en serieus waarbij er een goede samenwerking is.

Het is erg mooi om een bijdrage te mogen leveren aan het traject dat de oncologische patiënten doorlopen. De patiënt staat bij ons centraal, we nemen de tijd om een praatje te maken en waar nodig troost de bieden wanneer de patiënt het even moeilijk heeft. Hierdoor kunnen we de patiënten op een rustige manier onder narcose brengen en worden ze na de operatie kalmer wakker. 

Tot slot nog 4 redenen om voor het Antoni van Leeuwenhoek te kiezen:

 1. Nieuwste technieken en apparatuur
  Werk met de nieuwste technieken, van 3D navigatiechirurgie tot robotchirurgie. Zo worden de meest complexe ingrepen een mooie uitdaging.
 2. Gelijkwaardig
  Jij bent net zo belangrijk als de chirurg en de anesthesioloog,  samen draag je de verantwoordelijkheid voor de patiënt. En jij bent een onmisbaar onderdeel van het team.
 3. Onderzoek
  Je bent betrokken bij de meest vooruitstrevende en complexe behandelmethodes. En je draagt bij aan wetenschappelijk onderzoek.
 4. Samenwerken
  Hechte teams van artsen, verpleegkundigen en OK-personeel. Ervaringen delen, elkaar steunen en van elkaar leren.

Wil jij deel uitmaken van ons enthousiaste en dedicated  team, solliciteer dan vandaag nog. Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten neem dan contact met ons op! Wij zitten voor je klaar in de chat.

Maak kennis met de collega's

Sjanine Vink

Mijn naam is Sjanine Vink. Ik werk sinds een jaar als teamleider van de operatieassistenten op de OK. Daarvoor was ik operatieassistent. Ik kan je dus veel vertellen over zowel het werk als de ontwikkelmogelijkheden in het vak. Ik krijg ontzettend veel energie van de groep leuke collega’s. Naast hard en serieus werken, maken we ook veel lol met elkaar.

Rob Meinetten

Ik ben Rob Meinetten en werkzaam als teamleider OK chirurgie. Ik werk ongeveer 12 jaar in het Avl. Ik ben begonnen als zzp operatieassistent en 8 maanden later ben ik in vaste dienst gegaan. Vanaf 6 jaar geleden tot oktober vorig jaar 2020 ben ik werkzaam geweest als dag coördinator 3 a 4 dagen in de week en zo nu en dan als operatieassistent. Sinds oktober vorig jaar ben ik teamleider OK.

De sfeer en manier van omgang in het Avl bevalt me heel goed, dat heb ik in andere ziekenhuizen niet op deze manier meegemaakt. Iedereen staat steeds voor elkaar klaar en het teamwork tussen alle disciplines is optimaal.

Sheryl van Gestel

Hoi, ik ben Sheryl en ben teamleider van de Anesthesie & Recovery in het Antoni van Leeuwenhoek. Ik ben zelf ook werkzaam geweest als verpleegkundige en anesthesiemedewerker, en heb dat met veel plezier gedaan. Nu geef ik leiding aan ongeveer 55 enthousiaste medewerkers. Net als de rest van de medewerkers in het AVL zijn we een team dat erg betrokken is en patiëntenzorg hoog in het vaandel hebben staan.

Debora Prast

Mijn naam is Debora Prast en sinds 2015 ben ik werkzaam als operatieassistente in het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis. Elke werkdag ga ik met veel plezier naar mijn werk, omdat ik in een fijn team samenwerk en de werkzaamheden/ ingrepen divers en uitdagend zijn. Daarnaast geeft het me een goed gevoel een bijdrage te mogen leveren in de behandeling van de patiënten.

Neem een kijkje bij de operatieafdeling: