Ambulante zorg (polikliniek en verpleegkundig specialisten)

Onze Polikliniek bevindt zich op de begane grond en is verdeeld in 3 gedeeltes met ieder hun eigen specialisme. De Polikliniek bestaat uit een front- en backoffice, een Comfort Unit Polikliniek, drie spreekuurbeheerders en functie analisten voor de ECG en longfunctie.

Patiënten komen hier voor hun eerste afspraak, second opinion, sneldiagnostiek of hebben een vervolgafspraak. Mensen melden zich aan via de aanmeldzuil bij de ingang van de betreffende poli. Patiënten die voor het eerst komen of hun afsprakenkaart zijn vergeten melden zich aan bij de voorbalie van de betreffende poli.

Wanneer mensen voor de eerste keer komen worden zij ingeschreven door een doktersassistent. Hier worden gegevens zoals adres, contactpersoon, verzekering, medicatie gecontroleerd. Men dient hiervoor mee te nemen: legitimatie, actuele medicatielijst van de apotheek, zorgverzekeringspas en contact gegevens van huisarts en apotheek.

Als verpleegkundig specialist maak je in het Antoni van Leeuwenhoek deel uit van een multidisciplinair behandelteam. Tevens maak je deel uit van het team Verpleegkundig Specialisten dat verantwoordelijk is voor de medische zorg (op de Dagbehandeling).

De functie van verpleegkundig specialist richt zich op 5 resultaatgebieden:

  1. Patiëntenzorg en consultverlening;
  2. Het zelfstandig verlenen en uitvoeren van geprotocolleerde medische zorg in het behandeltraject van de patiënt, waaronder het verrichten van diagnostiek, bespreken van behandelplannen, geven van voorlichting, screening en follow-up en het verlenen van consulten. 70% van de werktijd wordt besteed aan directe patiëntenzorg;
  3. Innovatie en ontwikkelingen binnen het zorgbeleid voor de patiëntengroep;
  4. Het ontwikkelen van de eigen professionele beroepsuitoefening;
  5. Het bevorderen van professionele ontwikkeling bij andere hulpverleners zowel intern als extern.